Новинки Canon в інженерної серії - плоттери imagePROGRAF TX-2000, TX-3000 і TX-4000
Canon

Новинки Canon в інженерної серії - плоттери imagePROGRAF TX-2000, TX-3000 і TX-4000

Зовсім недавно Canon презентувала цікаву новинку в інженерному сегменті 4-х кольорових плотерів, створену на загальній платформі з фото плотерами Canon imagePROGRAF PRO. Новинки призначені для продуктивної друку технічної документації та покликані замінити собою попередню лінійку Canon в даній ніші - серію Canon imagePROGRAF iPF8xx. І якщо раніше продуктивні плотери Canon мали стандартну єдину ширину друку 1118 мм, то зараз лінійка представлена ​​відразу трьома форматами - 610 мм, 914 мм і 1118 мм.

 Всі плотери розроблені на новій платформі Canon, яка була вперше реалізована в фото-плотерах Canon останнього покоління - серії Canon PRO - навіть візуально очевидна схожість лінійок.

Які ж головні особливості цієї платформи:

Посилена несуча рама, що скорочує вібрації корпусу при друці, що дозволяє зберігати заявлену точність друку навіть при найвищій швидкості. Варто відзначити, що нова рама при цьому також істотно більш компактна.
Можливість установки другого рулону на всі плотери в лінійці.
Покращена конструкція кошика-підставки, з п'ятьма режимами роботи.
"Оглядове віконце" на корпусі плотера, для більш зручного відстеження коректності процесу друку.

Головна відмінність плотерів серії TX - тепер всі чорнила пігментні. Нагадаємо, попередні креслярські плотери Canon працювали на водорозчинних чорнилах (пігмент використовувався тільки для одного кольору - матового чорного). Пігмент володіє більш високою щільністю, стійкістю до вицвітання і певною стійкістю до води - значить відбитки будуть більш довговічні.

Система проміжних резервуарів

У більшості принтерів чорнило з картриджа одразу прямує в голівки. У той час як у даній моделі між ємностями картриджів і друкуючою головкою передбачені додаткові проміжні резервуари.

При першому запуску пристрою, чорнило з картриджа наповнюють резервуари, які будуть забезпечувати резерв чорнила. Дане рішення дає істотні плюси:

Можливість гарячої заміни картриджа (Hot-swap).
У плотерах перших поколінь про те що картридж закінчився, користувач дізнавався, коли вже бачив готовий відбиток з некоректною передачею кольору. У сучасних моделях все частіше можна зустріти рішення, коли плотер, розуміючи, що картридж підходить до кінця, видає повідомлення про це і може навіть поставити друк на паузу. Проте, навіть невеликий простий може відбитися на рівномірності заповнення зображення.
Функція гарячої заміни дозволяє змінювати картриджі "на льоту", не перериваючи процесу друку.
Можливість друкувати на резервних чорнилах навіть якщо якісь картриджі закінчилися.
Це виключає стресові ситуації, коли проект потрібно здавати сьогодні, а картридж раптово скінчився. Користувач спокійно може закінчити друкувати завдання і купити найближчим часом картридж, а плотер тим часом буде друкувати на резервному чорнилі.
У звичайних плотерах, щоб уникнути попадання повітря в голівку, картриджі не витрачаються повністю, на дні картриджа залишається деяка кількість чорнила, які доводиться викидати. Система резервних ємностей дозволяє використовувати кожен мілілітр чорнила, що економить гроші користувача.
Начинка плотерів також була серйозно змінена - нова шестиканальна друкуюча головка PF-06 зі зміненою системою сопел і поліпшеною системою відводу тепла, забезпечує значний приріст в надійності, якості і швидкості друку (друк швидше приблизно на 15% в порівнянні з попередниками).

Також, приємним нововведенням є оптимізована, автоматична система завантаження рулону в плотер - оператору тепер лише досить просто навісити рулон в пристрій, навіть без заправки паперу в тракт - всі потрібні операції плотер виконує автоматично.

Широкоформатні БФП Canon imagePROGRAF TX

Крім широкоформатних принтерів iPF TX, офіційно також заявлені і широкоформатні БФП на їх базі - також як і в попередніх поколіннях інженерних систем Canon, подібні БФП являють собою не єдиний пристрій а "збираються" в вигляді комплекту "плоттер + сканер". Якщо раніше довгий час у подібних рішеннях використовувався сканер M40, то для серії TX анонсований новий сканер, з поліпшеними, але поки ще невідомими точно характеристиками.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 592 XX XX +380 44 592 1922
+380 44 592 XX XX +380 50 367 6570
+380 44 592 XX XX +380 67 101 5171
Ідентифікатор: 1608