Mimaki: створено принтер для повнокольорового 3D-друку
Mimaki Europe

Mimaki: створено принтер для повнокольорового 3D-друку

Компанія «Mimaki» оголосила про новий підхід до 3D-друку. Дякуючи 3D-принтеру UV Mimaki 3DUJ-553, можна створювати кольорові реалістичні знаки, прототипи, деталі та інше. Понад 10 мільйонів кольорів усувають потребу в ручному фарбуванні отриманих продуктів.

Новинку прокоментував Рональд ван ден Брук, генеральний директор із продажу в «Mimaki Europe»: «Інші рішення для 3D-друку мають дві основні проблемі, коли мова йде про створення 3D-друкованих об`єктів. По-перше, вони не можуть створювати об`єкти у фотореалістичному кольорі. Це часто вимагає ручного фарбування, тобто буде витрачено багато часу й дорожча перспектива. По-друге, здебільшого 3D-друковані предмети вимагають видалення опори. Це знову займає час і є ризик пошкодити об`єкт. З допомогою Mimaki 3DUJ-553 обидві ці перешкоди усуваються, оскільки він може надрукувати фотореалістичний колір, вибираючи серед 10 мільйонів кольорів. А його водорозчинна опора легко змивається, не пошкоджуючи об`єкт. Це дозволяє економічно ефективно виготовляти вишукані 3D-друковані вироби з ретельною обробкою. Ми вважаємо, що цей принтер тепло зустрінуть спеціалісти в багатьох галузях промисловості».

Завдяки ультрафіолетовому випромінюванню, принтер здатний наносити кольоровий шар товщиною приблизно 22 мікрона, використовуючи кольори CMYK, білий та прозорий.

На виході отримуємо досить міцні вироби, щоби витримати пост-оброблення, наприклад, прикріплення гвинтів. В процесі використовують фарби на базі акрилової смоли. Вона також додає продукту стійкість до погодних умов та гладкість поверхні.

Водорозчинна основа дозволяє видаляти матеріал на дуже делікатних об`єктах без необхідності розрізання чи дряпання.

Принтер облаштований камерою моніторингу моделювання, яка дозволяє спостерігати за процесом, зменшуючи втрати.

Доступна площа моделювання (ШхГхВ): 508х508х305 мм. У режимі високої швидкості об`єкт 100х100х100 мм буде готовий за 14,4 годин.

У продаж принтер надійде до кінця поточного року.
Ідентифікатор: 1579