Siegwerk запустив нове покоління поліуретанових фарб
Siegwerk Druckfarben AG & Co. KGaA
Зразки, надруковані новими поліуретановими фарбами на поліграфічному обладнанні BOBST у Competence Center of BOBST Italia

Siegwerk запустив нове покоління поліуретанових фарб

Міжнародний виробник чорнила Siegwerk розробив систему чорнил для глибокого друку на основі поліуретану. Про це зазначено в прес-центрі компанії.

Особливістю новинки є відсутність полівінилхлориду. Новий асортимент оснований на сполучному поліуретані без ПВХ. Цим компанія дотримується ринкової тенденції до скорочення використання ПВХ, відповідно зменшення впливу на оточуюче середовище. Як зауважив Ханс Мартін Кайсер, керівник гнучкої упаковки Siegwerk в регіоні EMEA, за нове рішення проголосували власники брендів, котрі продемонстрували зростаючий інтерес до фарб вільних від ПВХ.

У чорнилах як розчинник використовується етилацетат, що дозволяє використовувати їх в моносольветних установках. Але принтери можуть використовувати і розповсюджені співрозчинники такі, як метилетилкетон або етанол.

Запуску продукції передувало два роки розробки. Але, наразі, вже тривають перші тривалі промислові випробування. За словами пана Кайсера, випробування були успішними для повного тону і половини тону. Також, хороші друкарські властивості продемонстровані для високих швидкостей друку — понад 500 м/хв.
Ідентифікатор: 1460